Isnin, 5 Mac 2012

Jempol Mini Autoshow 2012....

Assalamualaikum wbt sahabat blogger semua. Semoga kalian senantiasa mendapat rahmat Allah SWT. Selawat dan salam kepada Nabi Muhammad SAW. Semoga syafaat baginda kita perolehi kelak.

Hujung minggu lalu, saya ke Jempol untuk menonton persembahan Mini Autoshow disana. Saya memang suka menonton dan melihat pelbagai jenis kenderaan yang sudah dimodifikasi lalu dipamerkan untuk tontonan umum. Seronok melihat pelbagai jenis ragam pemilik kenderaan mempamerkan kehebatan masing-masing dalam memperagakan kenderaan mereka.

Pameran diadakan selama 3 hari iaitu 2 - 4 Mac. Lokasinya di hadapan Ibu Pejabat Polis Daerah Jempol yakni di Bandar Sri Jempol ini sendiri. Jadi, kepada sahabat semua layanlah beberapa keping gambar yang sempat saya rakamkan.







Jangan terkejut jika mendapat tahu pemilik kenderaan ini sebenarnya adalah seorang lelaki hehehehehe.....




Kereta yang sama tetapi gambar ini diambil pada waktu malam.. Tengok semua aksesori lampu yang telah dipasang...





Bahagian dalam kereta tersebut..Memang meriah sungguh kan huhuhuhh.....







Lihat pula sistem audionya.. Agak-agak bingit tak telinga kita kalau sedang memandu kereta tersebut? huhuhuh.....





Gambar bahagian dalam diambil dari jarak dekat.. Terserlah warna pink yang menjadi tema kereta ini...




Ini kereta lain pula...Tak perasan ada orang di tempat duduk penumpang masa saya ambil gambar ini..Enter frame la plak minah tue huhuhuhh....




Yang ini kereta lain dengan tema hijau melitupi keretanya..




Sekali lagi setiap kereta dipasang sistem audio yang sangat hebat...Berdentam dentum bunyinya pada malam itu ....




Sedikit suasana malam di sekitar tempat ini. Hujan mula membasahinya sedikit demi sedikit.

Agak-agak, kereta sahabat semua kalau diberi pakej percuma pun, nak ke pasang semua tue huhuhuhuh.....

39 ulasan:

Pretty Ryna berkata...

comeynya kete yg pink kaler tu

redza berkata...

xsanggup aku nk pasang semua tu..malu weh

Pok Amai-Amai berkata...

Klu blk Palong, mst melintas simpang 4 Bdr Baru Jempol. Dan sy selalu agp Jempol tu sunyi sepi je. Mcm takde pape. Huhuhu....klu duduk sane, maybe tau keistimewaan tentang Jempol.

Hoh! Berkenaan kereta2 yg lip-lap mcm tu...sy mmg tak suke nak psg itu ini kat kete. Biarlah standadr mcm biase je. Klu diberi free pun...tidak le....

eelobor berkata...

nasib baik la kawan x de hobi cam gini... kalau tak... robek lagi poket

amirah berkata...

owner dia lelaki? aduiii..pening kepala nengok semuanya warna pink..hehehe

faiz berkata...

buat semak je kete hias camtu..buat pameran bley la...

AdiaLuze berkata...

Assalammualaikum ..

Rasanya bab make up keta ni memang hobi lelaki kot. Sy kalau pasal keta takde la sanggup nak perabis sangat. Asal bersih dan dah servis apa yang patut, dah OK jee .. hehehe

kasihibu berkata...

tak rela nak pasang bunyi bingit bingit gitu
memang bebetul pecinta keretalah diorang kan?

de engineur berkata...

Cantik jugak ya, siap dgn lampu warna-warni

Pen Biru berkata...

tak sanggup habiskan duit utk hias kereta..huhuuh

mama ju, berkata...

Salam anakanda,
Nak buat ubai suai tu bukan sikit belanja, agaknya duit diaorg jatuh dr langit ke?
Nampak cantik dan unik!

NOOR FATIN berkata...

cantiknya warna pink tu! lelaki punya pulak tu.. hakhak..

Kakzakie berkata...

Terus teranglah kakak nie shah dapat free pun tak mahulah... tengok aje bolehlah:)

Kamsiah berkata...

salam
akak tak berapa minat pameran2 mcm ni hehe...so hubby tak pernah ajak kalua ke tempat2 mcm ni...

Kunang-Kunang berkata...

Assalamualaikum Sahrom,

Kalau kak anilah, rasanya tak sanggup buat macam ni kot walaupun diberi percuma. Malu ahhh

eB ezrin berkata...

slm,
eB x braper suker nk dekat sbb bising sgt. hik3

Mak Lagenda berkata...

Salam perkenalan..rupanya dekat je kita nih kan. Cuma tak sempat nak kenal je.

Mak pun pi tgk jugak autoshow nih. Tp jln2 skjp ajelah ptg sabtu tu. Mak lbh minat tgk exora yg ujung sekali tu :)

Lgpun, kenalan club kami jugak sam sumo tu

gadisBunga berkata...

orang dalam kereta tu....betul ke orang? jeng jeng jeng....

fairus berkata...

GEMPAK.. MACAM KERETA BERHIAS PUN ADA..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

HEHE..baik sy hias rumah dr hias kereta jd camni..


minah tu perasan awak nak tangkap gambar dia x hehe?

siti murni berkata...

suka jugak pergi auto-show ni..suka tengok2..hehe...

tapi kalau nak buat kat kereta sendiri rasanya..tak sanggup kot..lebih suka biar kereta standard.

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

fuiyooo lip lap lip lap kereta pink tu.. huhuhu

Yati berkata...

orang yang minat memang suka tambah macam-macam aksesori ya. Kalau akak, takde la kot. :)

atuk berkata...

Assalamualaikum Sahrom

sayang nak pandu kalau dah secantik macam tu....

Tea berkata...

Wahh Tuan... Sakan nampaknya bersantai melihat moto2 atau kereta berhias... Rasa2 mereka buat utk show ni jer... Kalau betul2 di jalan saya rasa yg lelaki pun segan..

A.s.t.i.n.a berkata...

Saya pun nak join show ni.. Letak lampu floresent setiap sisi kereta dengan warna merah putih biru dan kuning.. Malaysia Boleh! astina pun bolehhh!

Yunus Badawi berkata...

Assalamualaikum Shahrom.

Terima kasih ajelah w/p diberi free. Buat sakit telinga aje ... huhuhu

Dah lama tak ke Seri Jempol sejak anak saya tak lagi belajar di MRSM Serting.

Deru Ombak berkata...

Err... Kalerful.. Meriah, ghairah..

Kaum muda boleh lah kot, mcm akak yang dah berumur
Ni, tak sanggup.. Hehehe

Lya Colours berkata...

bukan main meriah
macam2 kaler lampu ado hah

Suhami Ahmad berkata...

muka ganas tapi keta pink uolls....eh?!

aanie berkata...

kete laki ke tu......jambu....hehe...

kalo sy pun xnak...nanti orang aim kete kita...huhuh....takottt...

Aziela berkata...

err....x larat laa nak buat macam tu... Poning kepalo...hehehehhehe. Oh yer, blog nie ok dah.. xberat pun....

norhidana berkata...

suke tgk tp tak suke lah nk pasang2 gitu kt kete,bt semak je... sikit2 udah la...
tp diaorang bwk gi keje tak ek kete2 gitu? huhuhui

zue berkata...

kereta mcm2 ni sesuai utk anak2 muda klu sy tak mungkin..:)

♥cmª shIemª♥ berkata...

salam atok..atok pun minat ke autoshow mcm ni?

series..cantik sgt2 kete2 tu..cma minat k car..

dpt free? nak2

Fatin Mraz berkata...

mm..mungkin tidak..hehee..

Iza Teratak Usang berkata...

Assalam..
Hubby saya dah lama pasang apa ke benda tu...power M? Tak sukanya, mau luruh jantung kalau pasang lagu..tapi nasib baik kejap je gunanya..saya tak suka bising2, sakit telinga..

kay_are berkata...

kalau bagi pilihan.. taknak wat camtu.. biar luar nampak bese.. tapi enjin dalam terlebih luar bese.. baru gempak!

khaifaiz berkata...

dah mcm blog bro khairul plak

Related Posts with Thumbnails