Rabu, 1 Februari 2012

Rabu Tanpa Kata # 16: Saya Boikot Premis Makanan Ini...


Lokasi : Hentian Rehat & Rawat ( R & R ) Seremban Arah Utara

Tarikh & Masa : 28 Januari 2012, 2.35 petang

Justifikasi : Tidak menghormati pelanggannya dengan mengherdik pelanggannya.

Mangsa : Pemilik blog Probitas Et Fides.

Pesanan Kepada Pemilik Premis Jika Membaca Blog Ini : Tolong didik pekerja anda agar menghormati pelanggan. Jika tidak, hantar pekerja anda hadir Kursus Perhubungan Pelanggan.

42 ulasan:

Deru Ombak berkata...

Memang dasar...sahrom tak libas balik ke?

JunAina berkata...

Apa dia susah kedai tokey punya. Orang tak datang tokey rugi gaji dia tetap berjalan...emmm...

Kak Aina setuju sepatutnya bos mesti lebih perihatin terhadap sikap pekerjanya.

gadisBunga berkata...

saya sokong sangat2 awak buat entri mcm ni. buat pengajaran dan sbg amaran kepada yang lain.

amirah berkata...

biar jd pengajaran kan bro sahrom..

Kancilbiru berkata...

kedai macam ni mmg patut kena boikot..klu sy, lawan balik dan tinggal jer makanan tu takyah bayar..hehehe

Cikgu Ma berkata...

kalau saya pun boikot jugak kalo pelayan kedai mcm ni...sombong...

WW | jangan biar anak kacau daun

Pok Amai-Amai berkata...

Habis tu? Apa tindakan Sahrom? Klu sy, mmg buku bertemu ruas.

- GC - berkata...

pasai pa hg kena marah weh?

Munnafendy berkata...

kalau sy pun sama mcm kak niza (kancilbiru) tinggal je makanan tu xyah byr..mcm la kedai dia je ada kt situ

Kakzakie berkata...

Confirm tak akan ke sana lagi kan Shah...

♥cmª shIemª♥ berkata...

Salam atok..
Staff die mengherdik atok?????!!!

Adoi la..pe sal biadap sgt..

pesal blh jadi camtu??

ieda berkata...

aduhh macam mana nak berniaga kalau pekerja kurang hajar macam tuu
eiii rugi pemilik restoran tuu
memang patut kalau diberikan pengajaran dan teguran
kalau akak dikk .. akak btahu bos dia .. peduli haper kan .. huhuh

subhanallahhh

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

sy pon nk boikot kedai ni sama..


sian awak..kalau sy misti dh emo thp gaban ms tu!

mama ju, berkata...

Salam

Bagus, buat pengajaran bg dia!

Hanis Azla berkata...

pelanggan diherdik adalah sangat tidak patut.. kalau saya kena pun tentunya akan boikot juga..

zulkbo berkata...

salam..
ha ha..sabor bang..biasa dah
gaji kecik..kerja banyak..tension
la tu..dah biasa dengan situasi
begini..tak pun dia "period" hari tu..

Zura berkata...

xsuke org cenggini..nk cari rezeki kena hormat pelanggan..

aanie berkata...

dia ckp apa kat awk??
isy, x patut tul....

AdiaLuze berkata...

Assalammualaikum ...

Kesiannya Sahrom kena herdik. Kenapa? Apa kisahnya? Tapi, bukan ke motto org berniaga ni "Customer always right?" ..

Jadi, tak patutla dia sesuka hati nak herdik2 kita kan ..

redza berkata...

hampeh...xde budi bahasa

amry berkata...

sangat tak patut la pekerja tu..memalukan orang lain di khalayak ramai....patut report dulu kes tu kepada owner kedai tersebut,beri pengajaran sikit..baru dia tahu

atuk berkata...

Assalamualaikum Sahrom

mukin masa tu ramai pelanggan
mula mereka exsen..

tapi kalau tak ada orang
terpanggil2 suruh singgah kedai mereka

♥ manje ♥ berkata...

assalamualaikum

saya juga pernah 'terkena marah' di sini... sebabnya, ada manusia2 sengal yang tidak pandai beratur... terasa bengang bila kena marah depan orang ramai... ~

pena rozie berkata...

sound ajer balik....

Daddy Ziyyad berkata...

Salam Sahrom..

Dia herdik macam mana?
Memang patut boikot.

fairus berkata...

BRO.. KALAU ITU BATU BESAR SUDAH DUDUK DALAM KEPALA, PERGI KURSUS APAPAU TAK JALAN..

Citarasa Rinduan berkata...

sangat memalukan..
maafkan dr pihak perniaga buat en sharom

aby berkata...

salam tuan ..
duit kita punya ..
kita pilih tempat yg rasa sesuai utk lepaskan rezeki kita ..

Подтверждаю (fadzli) berkata...

as salam..
erk..
kenapa sampai jadi lagu tu sampai kena herdik2.

haih..boleh tutup bisnes kalau terus macam ni. kurang adab..

Jemput ziarah membaca entri pakcik.. ;)
syukran..entri terbaru :


Tahan air kencing punca kerosaKan buah pinggang dan pundi kencing


entri sebelum ni :

Cara meringankan solat dalam Islam


Under Guise Of Friendship

Lya Colours berkata...

kuangjaq tu. xde budi bahasan btol

Sharinginfoz berkata...

memang tak patut buat pada pelanggan

Dinda Iva berkata...

cerita pasal herdik ni..baru tadi kes berlaku di HKL..seorang tua yg sedang menunggu anaknya sebab anaknya dtg petang..tapi nurse tu boleh semacam mengherdik pakcik tua tu sebab pakcik tu nak stay kat katil tu sementara tunggu anak dia..

persoalannya

tak boleh ke tegur cara baik2..dia org tua..kamu org muda..soooo..

mmg marahkan cikgu...

epaa chenta berkata...

okey. note taken (:

Iza Teratak Usang berkata...

Assalam,
memang tak patut dimalukan depan orang ramai

Tea berkata...

ok saya takkan pergi situuu.... grrrr

Suhami Ahmad berkata...

ish ish ish....kalo atok, atok kasi gegar balik...

aizamia3 berkata...

menolak rezeki namanya tuan kedai tu..

khaifaiz berkata...

memang langsi lah pekerja tu

Cik FaRiZaM berkata...

boikot !

follow ur blog, follow blog i gak k

salam perkenalan

Yati berkata...

Mengherdik pelanggan? Melampau tu. Memang harus diboikot.

KhaiRin - anies berkata...

kasi lempeng free sejibik! biar dia rs!

RazFiRa berkata...

hmmmm tah hape2 la kedai ni

Related Posts with Thumbnails