Rabu, 16 Februari 2011

(Gambar) Sekitar Majlis Perarakan Sambutan Maulidur Rasul 1432H di Padang Majlis Perbandaran Seremban...

Assalamualaikum wbt dan Salam Maulidur Rasul 1432H kepada semua para blogger. Semoga kalian terus dirahmati Allah SWT. Semalam, Probitas Et Fides menyertai sambutan Maulidur Rasul 1432 H yang diadakan di ibu negeri. Seperti biasa, sambutan diisi dengan pelbagai program dan kemuncak kepada program tersebut ialah perarakan selawat di sekitar ibu negeri.

Probitas Et Fides tidak berminat untuk mengulas mengenai pandangan sesetengah pihak yang mengatakan sambutan seperti perarakan ini adalah suatu bida'ah dan sebagainya. Probitas Et Fides bukanlah individu yang kompeten untuk mengulas mengenai isu ini tetapi pada pandangan Probitas Et Fides, apa salahnya benda yang baik itu diteruskan.

Untuk kalian, layanlah gambar yang sempat dirakamkan untuk tatapan dan kenangan di masa hadapan :-





Ini adalah iklan yang mewar-warkan akan sambutan ini. Ia dipasang di seluruh ibu negeri mengajak orang ramai untuk menyertainya.



Pada waktu ini, jam menunjukkan sekitar 7.06 pagi. Orang ramai sudah memenuhi tempat program untuk menyertai perarakan tersebut.



Inilah lokasi sambutan di Padang Majlis Perbandaran Seremban. Ia terletak di tengah-tengah bandar Seremban di hadapan Jalan Yam Tuan.



Antara jabatan yang menyertai perarakan ini. Jangan risau, setelah diselidik mereka bukanlah banduan tetapi staf Jabatan Penjara hehehehehe.....



Suasana di sekitar tempat perarakan. Probitas Et Fides rasa macam pagi raya plak kerana tengok pelbagai jenis baju yang diperagakan. Semuanya nampak meriah dan seakan-akan nak pergi Solat Sunat Aidilfitri heheheeheheheh




Perarakan sedang dimulakan. Ketika ini, kami sedang berada di lokasi Jalan Yamtuan. Dibelakang kami adalah Pusat Membeli belah Seremban Parade.





Selesai perarakan, jamuan kami ditaja oleh KFC. Tak pasal-pasal dapat snack plate free huhuhuhuh.. 2 ketul ayam original recipe, roti, coleslaw dengan setin air. Alhamdulillah, rezeki Allah beri. Sebenarnya, kami tak tau pun KFC nak taja. Murah rezeki KFC kan hehehehe



Suasana di sekitar khemah. Semua peserta sedang berehat sambil menjamu selera. Pelbagai rencam manusia dapat dilihat. Ada yang keletihan, ada yang seronok kerana dapat bersenam dan sebagainya.



Lagi suasana di sekitar khemah tempat berehat. Ketika gambar ini dirakam, jam menunjukkan sekitar 9.15 pagi. Awal juga perarakan selesai kerana majlis dimulakan sekitar jam 8.00 pagi.





Probitas Et Fides sempat bergambar kenangan di samping rakan-rakan yang lain. Susah nak jumpe wei, time ada program cenggini baru la dapat berjumpa. Maklumla, lokasi tempat kerja yang berlainan...( jangan tanya kenapa lengan baju tue mcm labuh semacam je, maklumla lagi 2-3 hari sebelum program, baru baju dapat disiapkan. tak sempat nak edit hehehehe)

p/s: entri Probitas Et Fides sebelum ini iaitu entri http://www.sahromnasrudin.com/2011/02/manusia-terbahagi-kepada-3-kumpulan.html telah review oleh blogger My Superkids. net. sila ke laman ini untuk melihat review beliau. Terima kasih aku ucapkan kepada beliau kerana sudi review Probitas Et Fides

72 ulasan:

Abd Razak berkata...

السلم عليكم ورحمة الله

Moga saudara sihat hendaknya..
Wah...smart dan ceria nampaknya saudara

ADfeez berkata...

hehehe.. meriahnya...:)

::FAIZ FARISH:: berkata...

untung dpt kfc kan? hehe

Lya Colours berkata...

dulu masa zaman sekolah2 selalu join perarakan ni. seronok. tapi ni dah lama tak join. xde geng dah. huhu

♥ manje ♥ berkata...

assalamualaikum shahrom

seronok kan dapat join perarakan macamni... dapat hidupkan roh perjuangan Junjungan Besar nabi kita ~

Ati Masrif berkata...

as salam sahrom,

jauhnya berarak sampai ke seremban ke

mesti best dapat baju yg di taja kan ^_^



Jom baca: Tag Dari Tok Dukun

~ yus ~ berkata...

salam sahrom,

nampak meriah, di jamu dengan KFC saja ke?..hehe

d_LA berkata...

dla berarak kat negeri terengganu..bestnye siap KFC sponsor lg..wahhhhh

JunAina berkata...

perarakan adalah salah satu acara untuk kita mengimrahkan lagi sambutan. mengeratkan silaturrahim dalam masyarakat...mengapa harus di pandang dari sudut negatif cubalah lebih kepada lebih positif.

A.s.t.i.n.a berkata...

Berkat bersolawat ke atas Nabi. meriah.

nurkass berkata...

salam sahrom..
betul anggapan saya semalam mengatakan sahrom akan post entry berarak maulidul rasul ari ni..hehe

mak saya pun menyertai perarakan di seremban tu semalam..patutlah mak saya dpt kfc, rupenye kfc adalah penaja..alhamdulillah..

BRO_MONDAY berkata...

bro sahrom : salam kembali ('',) alhamdulillah, JPA pun hantar wakil untuk perarakan di Putrajaya...belom ada peluang untuk ai disenaraikan, member ai dapat...xpe, insyaAllah di lain tahun jika dapat, ai akan pergi join perarakan Maulud Nabi SAW...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "CPK@1 FC di Futsal Karnival WOW Putrajaya 2011"

Sharinginfoz berkata...

meriah juga kan, ada ayam KFC le pula

atie berkata...

sdp ye dpt snack plate free!hehe..lama dh tak mkn kfc..huhu

akuanakpahang berkata...

Salam, mmg ceria betul yaa.. dpt makan KFC lagi :)

Aida Ali berkata...

Sedap tu KFC snack plate lagi!

Citarasa Rinduan berkata...

apa y ayu nak kata

-sungguh muhibbah perarakan itu
-sunggu murah rezeki yag hadir ke majlis junjungan besar kita
-sungguh terpanjang lengan bajumu...hehehhehe..tak payah edit...potong terus...

heheheh..selamat hari rabu en sharom

HonEyBuNNy berkata...

salam......dapat KFC lagi tu...terlambat tak nak ucap salam maulidur rasul..;-)

amirah berkata...

uiyo..siap ada penaja lagik..hihi..smlm pun ke masjid al azim melaka tgk perarakan. meriah sungguh kt melaka ni sambutan rupanya.habis perarakan lebih kurg pukul 12..hehe..sian dorang sume, pnas terik.tp betulla mcm saudara kata, baju cantik2 mcm nak pegi beraya..moga kecintaan kepada Rasulullah SAW lebih mendalam. paling tidak biarla budak2 kecik/remaja ni kenal Rasulullah SAW sket sbnyak

Kakzakie berkata...

Assalamualaikum Sahrom,

Kakak bayangkan kalau banduan ikut berarak, belum samapi destinasi tinggal banner je...

Syyy...baju sedondon cantik kan....

khaifaiz berkata...

Bestnye.. daripada pict yg diambil dan muka ceria En. Sahrom telah menggambarkan keceriaan dan kemeriahan perarakan tempoh hari.. salam maulidul rasul

Ujang9897 berkata...

meriah...bukan senang nak kumpul ramai buat amal mcm nie

MiYOKO TACHIBANA berkata...

waaa...semngat maal hijrah nii...ooppsss...maulidur rasul laa...

salam maulidur rasul ye, encik shaharom... :)

Amy Syaquena berkata...

Meriahnya..Salam maulidur rasul sahabat..

p/s: lame tidak berkunjung di sini so hari nie nak singgah lame sikit nak baca entri ayng terlepas..

Cik SHiNJU berkata...

Assalamualaikum...

Seronok dapat join perarakan berbanding dok umah...yg join perarakan dapat lebih 'feel' hari Maulidur Rasul ni...lebih2 lagi smbil berselawat pastu ade ceramah plak..
Terliur tgk snack plate tuh..

bujal X berkata...

saya join perarakan maulidur rasul kat shah alam tapi lupa nak bawak kamera~nghh~~~haha~

Daddy Ziyyad berkata...

KFC sudi taja sebab KFC dibawah JCorp...andai KFC bukan dibawah JCorp, wallahualam..tak tahu lah mereka sudi tak taja acara2 sebegini..

makdara TERdiva berkata...

segak2 abg brader tu sume pakai kaler pink! terkasima dibuatnye.. :D

KUREKURE COMEL berkata...

bila berarak cmtu kan...sambil berselawat...

semangat nye sgt lain...lg timbul kecintaan kpd kekasih ALLAH..

sayu je time selawat ramai2...

bg mina la...huhuhu...

ana berkata...

best nye dpt mkn KFC free...

Kak Sam berkata...

Assalamualaikum...
Bagus..bagus. Rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ berkata...

Salam Maulidur Rasul...

alhamdulilah ada tajaan....cedap nye KFC....

(^^,)❤

Hanis Azla berkata...

kat ofis ni pun ada yg menyertai perarakan.. tp yg lelaki ajelah.. siap dapat baju melayu lengkap dengan sampin dan songkok sekali..

cemomoi berkata...

besanya program cenggini dapat sponsor baju n sampin tu... dah ada koleksi baju raya...

gadisBunga berkata...

dapat kfc free. best gile!

p/s: heheh...itu pulak yg kite nampak dalam byk2 gambo. dasar perut tong. hahaha!!!

Fairus Bin Mamat berkata...

MERIAH SUNGGUH.. :)

CekWa berkata...

Meriah betul sambutan Maulidur Rasul di sana ya, siap dpt KFC lagi.

Myaby berkata...

masjid rumah sy siap ade cabutan bertuah basikal. budak2 kecik sume rajin je pegi masjid. hehehehe

ibuintan berkata...

as salam Shah,

dapat bersalam dengan Tuanku tak?

sambil berarak dan berselawat, dapat juga berjumpa kawan-kawan lama kan... seronok je nampaknya

NOOR FATIN berkata...

assalamualaikum. skrg kat kuarters tempat sy duduk ni xde perarakan mcm ni. masa sy dok kat kl, ada. best!

salam maulidur rasul :)

sedapnya kfc :)

noor berkata...

salam maulidur rasul

bestnyer dapat berarak..
saya kat sini xder pon

en_me berkata...

meriahnyerr uolss.. ehehe

nabilah_2908 berkata...

seronoknya....sy pernh juga join perarakan mcm ni..tp time sekolah je...huhu...oh...rindunya zmn dulu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW:SILENT READER

ab@h_Izz berkata...

rasanya dok state ni tak merasa nak berarak..kalau dok hq mungkin ada can...

-byk untungnya kalau dpt join kan..dunia..akhirat..dpt.

Zie berkata...

Salam en.sahromnasrudin..

lawatan jangka pendek ke sini..hehe

dah follow rapat2, tp jangan brek mengejut ye, kang tersondol montot keta en.nasrom pulak kang..hehe

bestnya sambutan tu ,meriah.kat sini takde pun..:(

Lovely Bella berkata...

waaa suke nengok pic2 tu... :)

ctpayong berkata...

salam & selawat atas Junjungan Nabi Muhammad SAW.

wah...teringat kak ct zaman sekolah dulu2. tak sabar bangun pagi mahu berarak maulid nabi.

setiap langkah yang di atur...
selawat & salam ke atas kamu ya rasul.

- GC - berkata...

weh, lawanya baju melayu berwarna pink itu

Dinda Iva berkata...

salam bertandang kesini..hehehe...beshnya dapat KFC..macam nak g cari KFC je jap2 lagi..hehehe...iva xpenah lagi dapat peluang utk join jabatan punya perarakan maulidur rasul...harap satu hari nanti ade kesempatan...

~LaDaYaNa~ berkata...

meriahnya dpt join perarakan sbesar ini...Salam Maulidur Rasul 1432H ya..t.kasih sudi follow blog sy..=p

..::SangRatoo::.. berkata...

seronok kan sesekali join perarakan bila dah besar panjang ni..heheh..saya pun last masa sekolah..hehehe..wah..dpt mkn kentucky (ayat zaman sekolah dulu) :)

Yati berkata...

Seronok tengok gambor.

zati embong berkata...

Salam Maulidur Rasul.

Meriahnya terasa O.o

shahrul berkata...

bestnye dapat join perarakan Maulidur Rasul...teringat masa zaman study dulu...ada buat perarakan & diadakan pertandingan sepanduk tercantik...

cikceriacorner berkata...

bestnye dpt kfc..

salam maulidur rasul..

shah ni aktif la..rajin involve ape2 aktiviti..

bagus2..ehhehe

Pok Li berkata...

Dapat baju free ke. Alhamdulillah

ikan emas berkata...

hehehehe..
SN tak dpt "tangkap" gambar IE ??...IE ntah hilang kat mana dalam majlis tuu ???

...rakyat jelata dpt KFC...VIP lak makan nasi beriani arab special dgn ayam arab syria yg dihidang macam ayam golek ..udahnya tak tau nak makan macam mana ..maklum VIP bagai.....

las ..ada yg tapau ler !!!

ckLah berkata...

Salam Maulidur Rasul...

amry berkata...

tak pernah lagi la menghadiri perarakan sempena maulidur rasul ni. tempat saya tak ada perarakan ni dibuat

Hafriz Mohamad berkata...

Alhamdulillah.. meriah juga yer..

smoga dpt ambil sikit sbanyak input dr majlis trsbut. ^_^

Miecyber berkata...

Salam Maulidur Rasul...

Simpanan Minyak Di Venezuela Terbesar Di Dunia

AYuNG berkata...

salam Maulidur Rasul...

eh2, duk n9 ker??? perarakan kat mps semalam kan..:D

Nadia Mashuri berkata...

wah.. best nya..

IMANSHAH berkata...

salam, tempat saya (sekolah) belum lagi sempat berarak..katanya jumaat ni

si para para berkata...

meriahnya sambut maulidur rasul..betul tak salah nak sambut..
cuma yang lagi penting kita ikut apa yang nabi tinggal kan kat kita..rasanya tu yang utama.. :)

btw ada tag untuk anda.

Afida Anuar berkata...

a'aa la sahrom..serius mcm suasana hari raya..siap bersampin tuu

aby berkata...

salam sahrom,
dari perarakan pancaragam masa zaman sekolah ke perarakan maulidul rasul rasul yer ...
alhamdullillah,
semoga di beri ganjaran penat lelah semasa berarak di alam lain nanti ..

hysman berkata...

salam saudara...
tak paham nape johor takleh adakan perarakan....
byk kenangan2 semasa perarakan dulu2..
mmg terbaik..

kfc? sedapnyer derr...
hehe

Asrul "iLham" Sany berkata...

meriah ;D

Lozz Akbar berkata...

oh baru saya sadar jika abang ini dari Malaysia ya..

salam hangat dari Indonesia saudara

sahromnasrudin berkata...

# kepada para blogger semua: terima kasih atas semua komen yang dihantar..saya sangat menghargainya..semoga ingatan kita kepada junjungan besar SAW dapat diterjemahkan melalui amalan sunat yang dianjurkan oleh baginda kerana itulah caranya kita menzahirkan kecintaan kita kepada baginda...

lalink7 berkata...

teringat masa berarak di sekitar UPM dan masa di skolah menangah dulu..memang meninggalkan kenangan yang mendalam..

Related Posts with Thumbnails