Isnin, 13 Disember 2010

Jemputan Memasuki Peraduan di Blog Tuan Haji Hamzah Abd Hamid a.k. Al-Lavendari


Assalamualaikum para blogger sekalian...Apabila aku membaca entri ini di blog tuan haji hamzah, aku terus membulatkan niat aku untuk memasuki peraduan ini. Ini kerana julung kali Tuan Haji Hamzah Abd Hamid membuat peraduan di blognya. Alhamdulillah, tengahari ini aku berkesempatan untuk memasuki peraduan ini setelah hasrat untuk membuat layangan minda khas untuk peraduan ini tidak tercapai sepanjang minggu lalu.

Tuan Haji Hamzah begitu istimewa pada pandangan aku. Blognya antara yang terawal aku folo ,iaitu yang ke 47 ( pada masa itu belum cecah 50 pun lagi kan, tuan haji). Dan, amat malang bagi aku jika setakat folo awal tetapi tidak memasuki peraduan sulung ini. Maka, inilah syarat-syarat untuk join peraduannya. :-


A. Yang Wajib.

1. Buat satu entri tentang contest ini dan linkkan ke blog ini. -SOLOSAI

2. Lekatkan banner di atas dalam entri tersebut dan juga di sidebar dan biarkan di situ sehingga keputusan disiarkan. -SIAPSAGA

3. Mesti menjadi follower. Kalau belum, sila jadi follower dahulu.-FOLLOWER YANG KE 47

4. Jawapannya hendaklah diberi di ruangan komen entri ini sahaja.- ENTRI TUAN HAJI KAN???

5. Tag 3 rakan blogger anda untuk turut serta. INI SUDAH SEMESTINYA HEHEHE...



B. Yang Di Larang.

1. Anak-anak dan saudara-mara al-lavendari tidak dibenarkan menyertai contest ini.- CIANNYA HAHAHAHA


C. Yang Lain-lain.
1. Kalau ada jawapan betul yang sama, jawapan yang mula-mula diterima akan dipilih.
- TERPULANG PADA TUAN HAJI KERANA ITU BLOG TUAN HAJI KAN

2. Tarikh tutup kontes ini adalah 10 hari dari sekarang dan pemenangnya akan diberitahu dalam blog ini.

3. Pemenang akan dipilih oleh saya sendiri kerana sudah pasti saya tahu ke mana saya sudah pergi.


ok, tuan haji, saya pilih entri yang ini ya...www.al-lavendari.blogspot.com/2010/03/terkenang-semasa-dulu-eiffel-tower.html

Dalam entri ini tuan haji telah meminta pembaca untuk mendaulatkan Bahasa Melayu kita..tahniah!!! tuan haji....


Saya bercadang untuk TAG kepada

  • Tuan Aby
  • Cikgu Ahmad Humairi
  • Tuan Temuk

38 ulasan:

ahmad humairi berkata...

salam,

nak surh saya masuk kontes ni ke??? tak terlewatke?....kok masih ada masa??? Terima kasih atas jemputan.

zulkbo berkata...

salam Shah..
steady..semoga
menjadi pemenangnya
nanti..



***macam payah juga contest ni ye?

Cik SHiNJU berkata...

Salam...

Saya mulanya xnak join..
line tenet teruk sangat dah..
Tpi Uncle ckp tempoh peraduan 10 hari ok la tu..kalau menang boleh nyopping... :D

white rose berkata...

ASSALAMUALAIKUM pokcik...
dah baca email ke?
sy ade send email...

yeaaaaahaaaaa...pokcik tak TAG sy...
thanks...

anyway, semoga berjaya menang contest ni yee...

::..Dia daYa..:: berkata...

Semoga berjaya menjadi pemenang :)

::FAIZ FARISH:: berkata...

good luck

Kakzakie berkata...

Salam sahrom,

Satu cabaran mana tahu untung sabut.....

gadisBunga berkata...

alamak...nasib baik terbaca entri ni. lupa dah pasal nak join contest ni. kite tgk sape yg kene....yeah!

tapi kene tag2 ke? alahaaiii.... :D

nurkass berkata...

menarik juga..saya baru join pena farhana dan anda telah di TAG..hehe

sahromnasrudin berkata...

# ahmad humairi: masih ada masa cikgu...kontes ni sampai 20hb...jemput ya..sama2..


# zulkbo: tenkiu abg zul..insyaAllah kalau ada rezeki kan..
p/s; mmg agak payah kontes nie..kiter kne belek satu persatu entrinya...


# cik shinju: hahaha..kalau awak menang, bgla sikit persen kat say ye hahahaha

sahromnasrudin berkata...

# white rose: waalaikumussalam...sy dah baca emel tue..trime kasih ya ats info itu...doakanlah saya menang hahahah


# dia daya: insyaAllah...terima kasih


# faiz farish: tenkiu bro...

sahromnasrudin berkata...

# kakzakie: benar tue kak..sekadar mencuba nasib kan...


# gadisbunga: kne tag tue ok lg tapi kne belek satu persatu entri dia..bukan senang woo nak dpt 3 rat hahahahah


# nurkass: trime kasih..akan mencubanya

makdara TERdiva berkata...

gud luck sahrom!.. :)MDT dah macam malas nak join kontes..tggu mod new year kot..hehe!

- GC - berkata...

malasnya nk join kontes, takut menang. haha.

Amy Syaquena berkata...

As'salam..

ehem2.. bukan senang en.shahrom kita nie nak join contest.perghhh!!! harus di raikan nie hehehe... Good luck ok, mane tahu first time join terus menang.. nanti leh belanja amy he333... gurau je jangan marah ha...

akuanakpahang (AAP) berkata...

Salam sahabat, kerana telah berjaya melengkapkan diri anda utk layak memasuki Peraduan tersebut. Saya nak join jugak tapi keadaan masa tidak mengizikan utk semua itu. Semoga berjaya :)

mamawana berkata...

As salam

wah bestnyer...sempat ker mama join.. blehke mama join. Mama tak pandai nak belek2 posting ngetop, takut miss yg terbaik punyer pos....ada hadiah pertama, kedua, ketiga ka? saguhati adaka?

sahromnasrudin berkata...

# makdara terdiva: terime kasih MDT..insyaAllah kalau ada rezeki hahahah


# GC: pandai la hang...hahaha


# amy syaquena: awak tepat..memang inilah kali pertama saya join kontes yang memerlukan entri khas dibuat..tp bagaimana awak tahu ini kali pertama saya join kontes kerana awak masih baru join blog saya kan????


# akuanakpahang: terima kasih..kalau ada masa, join erk...


# mamawarna: as salam kembali mama..tentang hadiah tue kena tanye owner blog..harap adala hadiah no 1 smpai 3 kan hahaha

Lya Colours berkata...

gud luck bang =)

Abd Razak berkata...

assalamualaikum...

selamat berjaya..

mama ju, berkata...

Aslkm Anakanda

Hehe Al lavendari tu femes jugakkan?Mama kdg2 ke sana jugak..

PDKM tu sebenarnya nama blog En Manzlie/Pengalaman di Kota Mekah. Dia bekerja sebg Ex di hotel depan Kaabah. Bila dia balik saja je kami buat perjumpaan...maka jadilah geng PDKM!

ibuintan berkata...

semoga berjaya dengan cemerlangnya..

nanti blanjo makan yo!

sha berkata...

Salam bro..

Bro!!..aku sokong penyertaan hang..aku yakin yg hang mampu menjawab dgn betul dan tepat serta berjaya menyakinkan pihak penganjur..Kejayaan hang adalah juga kejayaan aku sebagai sahabat blogger yg aku kenali..Jika kita lakukan sesuatu dgn ikhlas sudah pasti ia akan membuahkan hasil yg amat manis...Aku sentiasa mendoakan yg terbaik untuk hang..

hysman berkata...

hehe..
wish u luck bro...

Amy Syaquena berkata...

As'salam..

Amy dah lame mengikuti blog nie tapi time tue sekadar silent reader je nie je baru kenalkan diri he3....amy kan suke blogwalking...

aby berkata...

salam sahrom ..
tau2 name aby naik ..
he..he..

tk pasti blh join ..
sok sampai ujung minggu outstation.
balik pun sbb kelas ..
dan join Cat competition kt The Mall,
pastu pegi balik ..
apepun all the best utk sahrom. ..

sahromnasrudin berkata...

# lya colours: trime kasih adik lya...


# abd razak: waalaikumussalam..terima kasih..insyaAllah...


# mama ju: waalaikumussalam..ohhh.itulah maksud PDKM..saya ingat persatuan apa tadi..terima kasih mama

sahromnasrudin berkata...

# ibuintan: trime kasih ibu..doakan semoga al-lavendari pilih saya hehehhe


# sha: as salam sha..terharunya aku tgk sokongan pada blog aku nie..terime kasih kembali..aku sahut cabaran ini demi kalian juga..sahabat blogger yang tak putus2 bertandang kesini...trime kasih banyak2 sgt...


# hysman: insyaALLAH...trime kasih banyak2...

sahromnasrudin berkata...

# amy syaquena: trime kasih banyak2 sudi bertandang ke sini dan memberi sokongan kpd Probitas Et Fides...semoga sokongan ini kan berterusan..


# Aby: as salam tuan aby..aby kan sahabat baik saya di dunia blogger ini..takpe, jika sibbuk buat tugas hakiki dulu..blogging nie kan sampingan sahaja...

Sharinginfoz berkata...

all the best ya

Ati Masrif berkata...

salam.

wah...sahrom dah mula nak join contest!

semoga berjaya

..::SangRatoo::.. berkata...

salam sahrom..semoga berjaya! :)

sahromnasrudin berkata...

# sharinginfoz: tenkiu abg my..


# ati masrif: sekadar mencuba nasib heheheh....thanks for d' support..


# sangratoo: thanks..

::..Dia daYa..:: berkata...

Sama-sama :)

annfrendly berkata...

salam..
gudluck saya ucapkan.. bestnya kalau menang :)

Tanpa Nama berkata...

Lofty bye, considerate chum :)

Tanpa Nama berkata...

Obedient bye, considerate friend :)

Tanpa Nama berkata...

Honourable bye, sweet alternative other :)

Related Posts with Thumbnails